Objasnené prípady krádeže vlámaním v Prešove. Podporoval a propagoval extrémistické skupiny.

24.04.2008 Celý región

Objasnené prípady krádeže vlámaním do bytov v Prešove\r\nOddelením všeobecnej kriminality Odboru kriminálnej polície OR PZ v Prešove je objasnená séria prípadov vlámaní do bytov a rodinných domov v Prešove, do ktorých ...
26.2.2008 v čase od 10.00. do 12.50 h sa vlámal do bytu na Ćergovskej ulici a ukradol 2 mobily v hodnote 4500, - Sk a poškodením dverí spôsobil majiteľovi bytu škodu vo výške 4000, - Sk. Mobily predal v predajni výkupu mobilov , tak boli políciou zaistené a vrátené majiteľovi.

28.2.2008v čase od 06.48 do 12.30 h sa vlámal do bytu na Švábskej ulici v Prešove. Odtiaľ ukradol šperky zo žltého kovu a značkové botasky. Majiteľke bytu spôsobil škodu vo výške najmenej 60 000, - Sk a poškodením dverí 5000, - Sk
Časť šperkov založil v záložni (tie boli majiteľke políciou vrátené) a časť odpredal na nezistenom mieste.

10.3.2008 od 07.20. do 15.15 h vykonal vlámanie do bytu na Vihorlatskej ulici a z bytu ukradol šperky. Pre majiteľku spôsobil škodu najmenej 20.000, - Sk a poškodením dverí najmenej 1000, - Sk.
Šperky založil v záložni v Prešove, tak boli políciou majiteľke vrátené.
Košičanovi za uvedené skutky Košický policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie . Na pokyn prokurátora je stíhaný na slobode.

Objasnené vlámania do chát
V dobe decembra 2007 do marca 2008 polícia mala nahlásených 6 prípadov krádeží vlámaním do rekreačných chát v chatovej oblasti Ruská Nová Ves, okr. Prešov so spôsobenou škodou 259.307, - Sk. Kradli elektroniku, potraviny, zariadenia a rôzne pracovné náčinie. Policajtmi kriminálnej polície OR PZ Prešov intenzívnymi operatívnymi previerkami boli zistení a usvedčení 3 mladiství páchatelia z Ruskej Novej Vsi ( dvaja 15 roční a jeden 14 ročný). U páchateľov policajti časť ukradnutých vecí našli, zaistili a vrátili poškodeným. Ako motív konania uviedli nedostatok finančných prostriedkov na obživu. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Objasnené vlámanie do predajne
31.3.2008 polícii bola ohlásená krádež vlámaním do predajne potravín na Prostejovskej ulici v Prešove. Ku skutku malo dôjsť v noci z 30.3. na 31.3.2008 keď bez použitia násilia páchateľ vnikol do predajne a z ohňovzdornej skrine za pomoci pravého kľúča odcudzil 94.089, - Sk.
Policajti vyšetrovaním zistili a ako páchateľku skutku usvedčili 38 ročnú predavačku pochádzajúcu z Kapušian. Menovaná krádež vykonala 30.3.2008 v čase o 23.00 h, keď si pravým kľúčom jej zvereným otvorila predajňu a následne ohňovzdornú skriňu. Potom všetko riadne zamkla a odišla. Ako motív uviedla nedostatok peňazí na platenie hypotekárneho úveru. Časť peňazí použila na jeho platenie, časť na nákup oblečenia a časť dobrovoľne polícii vydala.

Objasnené - Podpora a propagácia extrémistických skupín Bajerov, okr. Prešov:

V nedeľu 20.4.2008 – popoludní oznámil na OO PZ Prešov – sever občan Bajerova, že v noci zo soboty na nedeľu doposiaľ neznámy páchateľ na stenu Základnej školy v Bajerove neznámou látkou čiernej farby popísal vulgarizmy a vyobrazil znak propagujúci fašizmus - hákový kríž s rozmermi cca 13 x 13 cm.
V pondelok Prešovskí policajti páchateľa vypátrali a zadržali. Je ním 14 ročný miestny chlapec, žiak ZŠ.
Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. Páchateľovi vzhľadom na to, že je mladistvý hrozí trest odňatia slobody 3 mesiace až 1 a pol roka.

Objasnené - Podpora a propagácia extrémistických skupín aj výtržníctvo SNINA
V pondelok 21.4.2008 Sninskí policajti začali trestné stíhanie a vzniesli obvinenie pre prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd aj prečinu výtržníctva 21 ročnému Sninčanovi. Ten v pondelok o 13.50 hod. na Kukučínovej ul. v Snine vulgárne nadával 53 ročnej miestnej rómke že je \"čierna kurva a čierna sviňa\". Pred ňou predpažil pravú ruku a niekoľkokrát zakričal \"HEIL HITLER\", následne si rozopol nohavice a začal močiť smerom na poškodenú. Obvinený bol policajtmi zadržaný, umiestnený v cele policajného zaistenia v Snine a bol spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.
Obvinenému Sninčanovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov až 3 roky.
 

Vyberte región